sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Lisäravinnearvostelu: Muscletech Cell-Tech

Cell-Techiä tulee toisinaan käytettyä, aina kun ei haittaa pieni Bloat eli turvotus:) Ja vain jos on sattunut jäämään ylimääräistä lompakon pohjalle, aika hintava purkki kun on kyseessä.

 
Tulisi tietysti halvemmaksi koota tämäkin satsi osatekijöistään, mutta joskus on kiva päästä helpommalla. Ja tykkään maustakin.

Cell-Techin avulla saa oikein pyöreän ja täyteläisen pumpin aikaiseksi. Pitää tuo turvotuksen vaara vaan pitää mielessä. Pumppi on hyvä varsinkin, kun ottaa vastoin ohjetta jo ennen treeniä tai sen aikana (henk.koht.mielipide).

Tämän tuotteen alkuperäinen versio tuli myyntiin jo 1990-luvun loppupuolella, jolloin allekirjoittanut sitä ensimmäisiä kertoja testaili. Tulokset oli sellaisia, että muistan tehneeni muistiinpanon aivokuorelleni, että jos joskus tarvitaan massaa niin ostetaan tätä.

Cell-Techistä on jo kolmas tai neljäs versio olemassa (Performance-series), tässä käsitellään lähinnä edellistä Hc-pro series-versiota. Luultavasti samansuuntaisia tuloksia tulee uudestakin.  
                                                              
                                                          
Tuotetta markkinoidaan Dekstroosi-Kreatiini-Alfalipolihappo (alfalipoiinihappo) kombinaation aikaansaaman kreatiinin nopean imeytymisen kautta. Tällä tavalla kreatiini saadaan nopeasti tehokkaan insuliinivasteen avulla jo vatsasta verenkiertoon ja lihassoluun lataamaan ADP:stä ATP:tä ja mitokondriot huutaa ylikierroksilla. 

75 grammaa HPLC-testattua Dekstroosi-sokeria (monosakkaridi) on se sama määrä ja se sama aine, jolla lääketieteessä (ainakin jossain päin maailmaa) testataan potilaan insuliinivasteen toimivuutta ja tehoa.

Tässä kohtaa pitää muistaa, että yksi gramma hiilihydraattia sitoo keskimäärin kolme grammaa vettä ja näin aiheutuu tuotteen sivuvaikutus eli turvotus. Näinä Diabeteksen runtelemina aikoina ei varmastikaan ole pitkällä juoksulla terveellistä syödä joka päivä tuollaista kerta-annosta sokeria. Terveelle ihmiselle kuuri Cell-Techiä silloin tällöin ei todennäköisesti ole käsittämättömän suuri riski. Jos treenaa näin kaksi kertaa päivässä ja hoitaa aerobisen tunnollisesti niin turvotuskaan ei pääse ottamaan ylivaltaa kehossa. Näkyy kyllä silti ihon alla.

Uudessa versiossa (Performance series) osa nopeasta sokerista on korvattu maissitärkkelyksellä ja muilla hiilihydraateilla. Myös Alfalipoiinihappo on siinä pelkästään R-isomeeria, tässä pro series-versiossa tietääkseni on raseeminen seos, jossa on sekä R- ja S-isomeeria (R-isomeeri on se biologisesti aktiivisempi=tehokkaampi ja hinnaltaan kalliimpi)

Kreatiinisekoitusta on mukana 10 grammaa ja lisäksi on laitettu BCAA ja EAA ja muitakin aminohappoja, kuitenkin aika maltillinen määrä. Tuotteeseen on lisätty myös joitan makro- ja mikroravintoaineita, joiden antama lisäteho lienee lähinnä kosmeettista.

Cell-Tech on yksi kolmesta tuotteesta, jotka nostivat Muscletechin asemaan, jossa se nyt on. Muut olivat Nitrotech-proteiini (olikohan alunperin Mesotech) ja rasvanpolttaja Hydroxycut. Nuohan olivat vielä efedriinin ja muiden ECA-rasvanpolttajien ja sydämentykytysten aikakautta. Kaikki koostumukset ovat muuttuneet moneen kertaan vuosien saatossa, mutta Muscletech kelluu lisäravinnevaltameressä edelleen hyvin.

Tuo purkki tuli jo juotua, ja ennen kisoja ei ole suunnitelmissa enää käyttää tuotetta. 


Yhteenveto:

Hyvä ja käyttökelpoinen tuote, jos on syvä tasku ja pieni turvotus ei haittaa. Halvemmallakin pääsee samankaltaisiin tuloksiin.

+                             -
pumppi                                             hinta
voima                                               turvotus
lihaskasvu                                         sokerimäärä 
palautuminen                                     





Jos tilaatte tuotteen iHerbistä ja varsinkin jos koitte tästä arvostelusta olleen hyötyä, käyttäkää koodia OHA085  niin kaikilla on kivaa ;)

Jos taas tilaatte tai haette vaikka Fitnesstukusta, hinta on muistaakseni aika lailla sama. USA:n lähetykseenhän lisätään tullit ja postimaksut ja mitä niitä on. Nopeammin varmaan tulee myös kun Ruotsista lähetellään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti