sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

Rasva- ja Hiilariblokkereista

Hyvää huomenta!

Kello on 8.55

Vihreä tee, HMB:t, CLA:t, L-Karnitiini, vitamiinit ja mineraalit, forskoliini ja BCAA:t on otettu. Ja Maca. Ja DIM. Ja mitä muuta.. huhuh.


Pilvinen sunnuntai näyttäisi olevan tulossa ainakin vielä.. mutta sehän ei haittaa ollenkaan. Treenit ovat miellyttävämmät tällaisina päivinä. Toisaalta sykkeen nostamiseen joutuu tekemään astetta enemmän töitä. Sekään ei haittaa. 

Saavutukset tuntuvat merkittävimmiltä kun niiden eteen tehdyn työn määrä on suurempi. "Nothing good comes easy, all good things take some time" on vanha ajatus, joka pitää ainakin bloggaajan mielestä edelleen paikkansa..

Noin viikon ajan olen ehtinyt vähän vähemmän kirjoittamaan tekstejä blogiin, on ollut matkustelua ja kiireitä. Vähän elämän elämistä, mutta dieetin kannalta aika siististi ja kiltisti ollaan tietysti menty. Eilen tosin oli tärkeät synttärikutsut ja söin palan suklaakakkuakin ja 4kpl Dumle karkkeja:) Hyvää oli. Join ennen tuota herkuttelua puoli litraa vihreää teetä aineenvaihduntaa kiihdyttämään ja vähentämään hiilareiden imeytymistä. Mutta en jättänyt hiilareita ja rasvaa vain teen varaan. 

Pureskelin noin 10 min ennen kakun syöntiä kaksi kappaletta näitä:


Tällä tavalla saatiin hiilarikuormaa pienennettyä vähän. 

Hiilarin imeytymisen "estäjistä" sen verran, että niiden sisältämä papu-uute, eli Phaseolus Vulgaris eli White kidney Bean extract hidastaa ja vaikeuttaa hiilarin ja tärkkelyksen imeytymistä, koska se estää alfa-amylaasi-entsyymiä toimimasta täydellä teholla. Amylaasihan on se entsyymi, joka on pääasiallisessa vastuussa pitkäketjuisemman hiilihydraatin hajottamisesta imeytyväksi sokeriksi. 

Estetyn hiilarin määrää on varmasti vaikea sanoa, ja valmistajat tuntuvatkin jättävän toimintaprosentin arvoitukseksi. Monenlaisia prosentteja on Googlesta löydettävissä, mutta hajonta on suuri. Jos ne nyt edes vähän toimivat, niin onhan se kiva:) Ja se placebo-vaikutus on edelleen pop. Ja Rock;) 



Sitten kakun ja dumlejen jälkeen kulautin alas 3kpl näitä:


Tästä tuotteesta on enemmän näyttöä. Kun se otetaan heti rasvaisen ruuan päälle tulee vatsaan kuitua, joka sitoo rasvaa itseensä. Kun rasva on sitoutunut kuituun, se ei pysty niin helposti imeytymään elimistöön. Kliinisten kokeiden mukaan Liposinolin ainesosat voivat sitoa noin kolmasosan ruuan sisältämästä rasvasta niin, että se ei pääse imeytymään.



 Megamässäilyyn tästä ei siis kuitenkaan ole valtavaa hyötyä. Liposinol on sertifioitu lääkinnällinen apuväline, jonka teho on arvioitu lääkinnällisiä laitteita koskevan direktiivin 93/42/ETY (mitä ikinä tarkoittaakaan:) mukaisesti. Rasvan määrä näin karppaillessa ei niin paljon merkitse, mutta yritän tässä dieetin loppuvaiheessa pitää kokonaiskaloritkin mahdollisimman matalina.

Sittenhän olisi tarjolla Allia tai rinnakkaistuotettaan Ratiopharmilta, eli orlistaatti-valmisteet. 

Ovat paljon kalliimpia (Alli n.70€/RP:n orlistaatti n.50€). Niistä on myös tutkimusnäyttöä enemmän. 

Orlistaatti toimii muistaakseni niin, että se estää haiman lipaasi-entsyymin toimintaa/erittymistä. Lipaasi on se entsyymi, joka pilkkoo rasvaa imeytyvään muotoon. Orlistaatilla on kuitenkin tuota hintaa ja sivuvaikutuksia (kaikenlaista sotkua;) voi tulla helpommin, joten valitsin Liposinolin (n.23€).



Haluan muistuttaa tässä vaiheessa, että kun jotain tuotetta ei ole tutkittu johtuu monista seikoista. Se ei siis suoraan tarkoita, että tuote ei voisi toimia millään tasolla. Voi se tietysti sitäkin tarkoittaa:) Nykyään tutkimusta tehdään ilmeisesti verrattaen vähän julkisin varoin eli niin että ei ole pelkästään €:n tai $:n kuvat silmissä. Ja kun tehdään, niin ei vahingossakaan tehdä body-urheilijan toivomista aiheista ja lisäravinteista. Ainakaan niistä, joita Wada ei ole kieltänyt..

Sitten suurimmat rahat tutkimuksiin käyttävät tietysti lääkeyhtiöt. Ne eivät tutki suuressa määrin sellaisia aineita, joita ne eivät voi patentoida ja siten kattaa tutkimuskulujaan ja johtoportaan bonuksia ja muuta järjetöntä voiton maksimointiaan. Näitä tuotteita ovat esimerkiksi kauan käytössä olleet luonnosta löytyvät "perus"aineet. Ja yksittäiset aminohapot. Ja muut vastaavat. Lisäravinnefirmat taas eivät voi mm.budjettiensa puitteissa järjestää vuosia kestäviä ja miljoonia maksavia tutkimuksia, joten niitä ei sitten tehdä. Ainakaan laajoja kaksoissokko standardin kokeita. 

Jotain viitettä antavaa asioiden tarkastelua kyllä tapahtuu, ja niillä mennään. 

Kaikesta yllä olevasta sitten seuraa, että..

..omalla vastuulla mennään. Muiden kokemusten ja saatavilla olevien kemiallisten faktojen ja fysiologian tietojen perusteella päätetään mitä käytetään ja kokeillaan mikä toimisi itselle.

Toki poikkeuksia on aina joka asiassa. Vaikka kreatiini, jota on tutkittu hyvin paljon.

...

Eilen tuli tehtyä kaksi treeniä Solana Fitness Centerin tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Tänään myös. Eilen aamulla oli kardio, vatsat ja hamstringit. Hamstringit tehtiin jalkaprässissä, makuulla polvien koukistuksissa ja suorin jaloin maastavedoilla eli tuttavallisemmin Maveilla.

Illalla tehtiin kädet supersetteinä. Parit koostuivat:

1.
Habat ranskalaisella tangolla osittaistoistoilla ja dropseteillä / Ojentajat samalla tangolla

2.
Supereristetyt ja hitaat negatiiviset käsipainolla / dippi ensin 25kg lisäpainolla ja sitten 40kg lisäpainolla

3.
Ylätaljassa habaa / ylätaljalla ojentaja-pushdowneja

Aikaa meni n.1h15min, joten aika paljon tuli tehtyä. Suhteellisen intensiivisestikin kun kakun hiilareita oli Phase kakkosesta huolimatta epäilemättä runsaasti käytössä:)

Tänään on puolen päivän aikaan kardion, vatsan ja pohkeiden aika saada kohtelua. Illalla sitten selkää.

Arvatkaa missä;)

...


Huomenna lähdetään sinne Lappiin. Siellä pitää kokeilla saada salikortti jollekin kivalle salille viikoksi. Niin että saisi myös avainkortin, jolloin voi hoitaa oman aikataulun mukaisesti nuo kaksi päivittäistä treeniä. Toivottavasti antavat tuollaisen vajaan viikon ajaksi sopivan hintaisen diilin.. Jos ei, joudun ostamaan kk-kortin.

Rovaniemeltä on taas luvassa reportaasia, sali-review ja analysoiva silmä aikoo kohdistaa katseensa erääseen valtavan kiinnostavaan ja tehokkaaksi koettuun (henk.koht ja kollektiivisesti) pumppia tehostavaan ainekseen. Tämä aine ei kuitenkaan ole sieltä yleisimmästä päästä. Koetetaan muuttaa tämä vääryys ;)

Siihen asti,

Leppoisaa sunnuntaita ja alkuviikkoa!

J



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti