tiistai 30. heinäkuuta 2013

Lisäravinnearvostelu: Syntrax Micellar Créme kaseiiniprotsku

Hyvää huomenta!

Nyt on ollut n.3 viikkoa kestänyt treeniputki, jolloin treenejä on ollut päivittäin ja paria päivää lukuunottamatta sekä aamuisin että iltaisin.. paikkoja alkaa jo kolotella hyvästä (ja kalliista) palautumis-stackistä huolimatta. Palautumista täytyykin nyt tehostaa ylimääräisellä levolla tänään, huomenna ja perjantaina kun treenataan vain kerran päivässä..

Nämä ovat myös viimeisiä megakarppauspäiviä ennen Tampereen SM-karsintoja, kun hiilareiden päiväsaanti on alle 25g. Viimepäivinä saanti on ollut alle 20g. On ollut niin väsy ja kiire ettei ole edes blogia jaksanut/ehtinyt kirjoitella (treenejä siis silti on ollut 2xVrk).

 Viimeistään viikon loppupuolella aletaan nostamaan hiilihydraatteja lähinnä treenien yhteydessä n.20g kerrallaan niin, että lihakset saavat vähän täytettä.. koko ajan silmä tarkkana ettei nestettä pääse ihon alle liikaa. 

Nyt kun keho on tottunut niin minimalistisiin hiilarimääriin, saattaa mitätönkin hiilarin sisäänoton nosto näkyä yllättävän paljon, koska keho yrittää hädissään ottaa kaiken energian mitä mitenkään mistään saa käyttöönsä. Mutta Men´s Physique sarjassa ei ole tarkoitus olla niin tiukassa ja "hard" kunnossa kuin kehonrakennuksessa. 

No en kyllä olekaan:) 

Haluan kuitenkin olla siellä sopivan kireys-skaalan kireämmässä päässä lavalla. Suolan määrä on vielä korkea, mutta senkin kuvaaja on tietysti laskevan tyyppinen.



...




Lisäravinnearvostelu

Syntrax Micellar Créme
-kaseiiniproteiini



Kaseiiniproteiiniin luotiin analysoiva katse proteiineja käsitellessä, katso tästä.

Pikaisesti kerrattuna; 
kaseiini on hitaasti imeytyvä proteiini, joka voidaan eristää maidosta. Se on ominaisuuksiensa takia hyvä vaihtoehto, kun ollaan pidempiä aikoja syömättä, jolloin keho saa siitä huolimatta arvokkaita aminohappoja jatkuvasti käyttöönsä. Tällä tavalla säästetään lihasmassaa katabolialta ja pidetään palautuminen käynnissä. Eli käyttö on erityisen sopivaa kun aterioiden välillä on pitkä tauko, kuten iltapalan ja aamiaisen välillä. Itsekin käytän kaseiinia pelkästään juuri ennen nukkumaan menemistä.

Syntrax eli SI03 on yhtiö Usa:n Missourista. SI03 tekee läheistä yhteistyötä useiden alan huippututkijoiden kanssa, jotka ovat erikoistuneet luonnollisten terveysvaikutteisten tuotteiden tutkimiseen. Yhtiö kertoo, että sillä on työn alla tai valmiina yli 30 tutkimusta, patenttia tai patenttihakemusta ja se keskittyy tuomaan markkinoille vain parhaista raaka-aineista valmistettuja tuotteita. Heille on tärkeää myös hinta-asiat, joten tuotteet ovat kautta linjan sieltä edullisemmasta päästä. SI03 noudattaa GMP:tä, joka tarkoittaa "Good Manufacturing Practise"-säädöksiä ja käyttää hintatasostaan huolimatta pohjois-Amerikan parhaimpia valmistuslaitoksia tuotteidensa valmistamiseen.



Heidän kaseiininsa ei ole poikkeus näistä periaatteista. Micellar Créme on nimensä mukaisesti 100%:sti misellaarista kaseiinia. Todella monissa kaseiiniproteiineissahan on mukana denaturoituja kaseiinin suoloja (kalsium, natrium tai muita kaseinaatteja), jotka eivät imeydy niin tehokkaasti. Miselli on pallomainen molekyylien muodostama lipidimolelyylirakenne. Misellaarinen kaseiini esiintyy kemiallisella tasolla tuossa sen luonnollisessa pallomaisessa muodossa, jolloin se koostuu kaikista viidestä kaseiinista; alfa-, beta-, gamma-, delta- ja kappa-kaseiinista. Jos mikä tahansa noista komponenteista poistetaan, miselli hajoaa. Tämä kaseiinimiselli on siis se luonnollinen  denaturoimaton muoto, joka on imeytymisen kannalta tärkeää. 


Äkkiä tutkimaan kaseiinipurkkiasi;)


Syntraxin Micellar Créme ei paksuunnu samalla tavoin kuin monet muut kaseiinit. Se sekoittuu helposti jopa lusikalla sekoittaen. Tämänlainen koostumus on tietysti etu silloin jos haluaa ohuempaa juomaa. Paksumman ja täyttävämmän kaseiinidrinkin ystävät valinnevat jonkin muun tuotteen.. kannattaa toki tutustua tähänkin. Suosittelen ainakin.

Bloggaaja arvioi maun oikein hyväksi, ei liian makea. Itse olen tosin alkanut tykkäämään noista makeammista jauheista viime aikoina, joten saatan herkutteluinnon iskiessä lisätä siihen nestemäistä steviaa :)  Eurooppalaiseen ja erityisesti Suomalaiseen makuhermoon tämä iskee tällaisenaan varmaan kuin nyrkki silmäkuoppaan.


Yksi annos sisältää 20g kaseiiniprotskua.



Yhteenveto

+
Kaiken kaikkiaan oikein toimiva kaseiini. 
Puhdas (ei kaseinaatteja), hyvänmakuinen (kokeilussa suklaa-maku) ja helposti sekoittuva.
Rasvaa on tasan 0g.

-
Yksi annos sisältää 6g hiilareita, joten ei sovellu ihan megakarppaaja-Yyber-ketoosilaiselle. Tästä syystä ja tässä vaiheessa dieettiä käytän toisia kaseiineja ja siksi arvosana on alle 9. Jos ei tuo normaalissa käytössä mitätön hiilari määrä haittaa, äkkiä tilaamaan noiden blogin fitnesstukku mainosten kautta!


Arvosana: 
8,6


Purkissa on 912 grammaa tuotetta ja se maksaa fitnesstukussa vain 24,90€. 
Purkissa on 30 annosta, eli kuukauden yöprotskut on siinä.

Napsauta vain jotain noista Fitnesstukun mainoksista ja pistä tilaus sisään!


Nyt aamutreeneihin. 
Tänään on vain yksi treeni ja se sisältää kardiota, vatsoja ja käsiä..

Kello on 9.32

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti