torstai 18. heinäkuuta 2013

Hämeenlinnan treeniloma ja matkakarpin opas osa 2

On torstai 18. heinäkuuta 2013 AD.

Aamutreenit takana. 

Ne suoritettiin tuossa viereisessä Fitness24seiskassa, tuli tehtyä taas kardiota ja kyykkyä ja vatsoja ja etureisiä, niin kuin ennenkin. Mutta nyt voi pitkästä aika taas istahtaa bloggerin ääreen.. onhan tässä jo kolme-neljä päivää päässyt menemään:)

Tämä tauko johtui siitä, että käytiin Aulangon kylpylässä Hämeenlinnassa vähän rentoutumassa. 


Maksuvälineinä oli jouluna saadut lahjakortit, eihän tässä konkurssissa muuten paljon matkustella..

Oli oikein rentouttava kolmen päivän reissu. Hotelli oli laadukas ja henkilökunta oikein ystävällistä. Jos joku asiaan liittyvä lukee tätä, haluan kiittää lämpimästi tuosta ajasta.

Kirjauduttiin sisään maanantaina ja eilen keskiviikkona palattiin takaisin Kallion  todellisuuteen;)

Huoneet oli siistejä.. 


perusvarusteet löytyi. 


Tiesin etukäteen ettei huoneessa ole vedenkeitintä, joten otin kotoa mukaan. Pitihän jollain saada ACKD keitot valmistettua. Otin mukaan myös muovisen kulhon josta aioin keitot hörppiä, mutta kun heti huoneeseen mentyä kaadoin kiehuvat vedet siihen huomasin että ei ollutkaan kovin hyvä idea; keiton pinnalle muodostui ksenoestrogeeneista ja muusta muoviyhdisteestä kelmeä pintavaahto (ihan vähän liioitellen;) ja maku oli hieman industriaalisempi ja plastiikkaisempi kuin ennen.. tai sitten kuvittelin. Mutta soitin kuitenkin hotellin ravintolaan ja sain lainaksi keittokulhon jota käytin lopun lomaa.

Ensin hoidettiin tärkeimmät, eli purettiin urheilijan ravintovarastot helposti hahmotettavaan asetelmaan pöydälle.


Kylläpäs näyttää herkilluselta tuo mun oma preworkout cocktail tuossa Virolaisessa kokispullossa;) mmm..


Näkymä partsilta. Golfkenttä ja metsää ja vasemmalla olisi vesistöä..

Sitten vähän huilailtiin ja mentiin kylpylään.


Tässä porealtaassa tuli aina treenien jälkeen vietettyä muutama tunti. Välillä pukuhuoneesta vähän heraisolaattia ja niko-purkkaa ja näin pystyi viettämään hyvällä omalla tunnolla ja rauhallisin mielin useita tunteja tuolla.


Tiistaina heräsin 6.30.. 


..ja menin aamuteen ja preworkout-sekoitusten teon jälkeen seiskan-kasin aikaan kylpylän salille.


Aamun aikaisina tunteina ei näkynyt ketään muita kuin siivojia matkalla salille.


Salille olikin kävelemistä jonkin verran kun huoneemme sijaitsi toisessa päässä hotellia. 
 

Ja matka vaan jatkuu..


..ja jatkuu..


ja jatkuu..



..kunnes oltiin perillä.

Ei haitannut matka. 

Tykkäsin tunnelmasta. Aamuisin tunnelman tiiviys miellyttää missä vain, joten siistin ja tyylikkään hotellin ympäristö vain buustasi tunnelmaa!

Sali oli laitevalikoimaltaan ok. Riittävä. Mutta laitteiden laatu yllätti. 



 Uusia Precorin laitteita kaikki!




 Aina kun pääsen uudelle salille olo on kuin lapsella karkkikaupassa. Ja kun sali on näin laadukkailla laitteilla varustettu, oli kuin karkkikauppaa olisi laajennettu vielä leluosastolla jossa saa pelata uusimmalla XBoxilla 3D:nä:)

Crosseri vaati vähän totuttelua kun jalkaterien asento oli niin "pystyssä", mutta siihen tottui nopeasti ja huomasin huomattavaa poltetta gluteus maximuksen tienoilla kun puoli tuntia oli kulunut.. oikein miellyttävä kokemus oli tämä krosseri.


 Oli kyllä kiva treenailla muillakin noilla laitteilla ja alkoi harmittaan kun visiitti oli niin lyhyt, etten ehtinyt koko kropan kierrosta tehdä. Nämä uudet (ja vanhatkin) Precorit on joko suunniteltu niin hyvin, että on vaikea tehdä liikettä saamatta sitä vaivattomasti tuntumaan kohteeseensa tai sitten olen tottunut tekemään muun merkkisillä laitteilla, jolloin mikä tahansa muutos totuttuun saa aikaan uudenlaisen stimuluksen lihakseen. Epäilen, että kyse on tuosta jälkimmäisestä tilanteesta.

Sitten salilta selvittyä taas porealtaaseen, rento asento ja twilight zone:)

Sen jälkeen syömään. En ole ennen käynyt Hämeenlinnassa kuin ohi mennen, ja mentiin syömään paikalliseen Pancho Villaan. Karppaus oli tiukasti mielessä, mutta ajattelin, että tuona tiistaina (eli toissapäivänä) sain syödä tavallista enemmän rasvaa.


Tilasin sitten 360g härkää kasviksilla ja salaatilla.

Arvioin, että tässä nyt saattoi tukkeutua vähän sepelvaltimoa ja muuta, mutta kunhan ei tule tavaksi;) Ja hiilarit pidettiin edes jossain kuosissa. Porkkanat ja muut juurekset jäi lautaselle. Perunoista ja leivästä ja nachoista ja chipseistä jne kieltäydyttiin heti kättelyssä ja niitä ei päästetty edes pöytään asti. Muut vihannekset meni alas tietty. 

Kirjoitin ruokapäiväkirjaan, että tuli syötyä n.80g proteiinia, n.100g rasvaa ja n.40g hiilareita tuolla aterialla.. En sitten tiedä.. Tämä on se vaikea tilanne kun syö ulkona. Henkilökuntakaan ei yleensä tiedä ruokiensa ravintoarvoja, en enää nykyään edes kysy kuin hätätilanteessa.

Mutta hyvää oli!

Rossossa ja vaikka Memphisissähän on ravintoarvot saatavilla. Ja yllättäen pikaruokapaikoissakin yleensä. Ainakin ne löytää netistä.



Hotellin aamiainen oli yksi parhaista ja monipuolisimmista mitä olen missään maassa kokenut. Yleensä olenkin kyllä käynyt enemmän budjettiluokan paikoissa.. Mutta karppaajalle tilanne oli vaikea, kun tuoreen leivän ja muun hötön tuoksu meinasi heti saada kompastumaan omaan kieleeni. 

Taistelin urheasti ja edessä oli sitten kolmella lautasella kasviksia ja juusto- ja lihaleikkeleitä ja sitten otin kyllä lihapulliakin ja nakkeja. Aika varovaisesti viimeksi mainittuja, koska kuten tiedämme, on niissä hiilarivaara aina olemassa. Ja vihreää teetä kolme-neljä mukillista. Omat steviat on aina taskussa mukana kun liikutaan tuollaisissa tilanteissa:)

Keskiviikkona taas ylös 6.30 ja salille seiskan aikaan. Sitten pariksi tunniksi porealtaaseen. Sen jälkeen huoneeseen tekemään ACKD:t ja pakkaamaan. 

Kirjauduttiin ulos ja mentiin kylän keskustaan.

Istuin torin laidalla ja join, yllätys yllätys..

 Vihreää teetä!


Pari tuntia ja n.1,5 litraa myöhemmin siitä sitten lähdettiin takaisin Helsinkiin päin..




Sellainen oli se reissu.


Tämähän alkaa kohta muistuttaa matkailublogia, mutta yritän pitää painopisteen vahvasti bodyurheilijalle ja kuntoilijalle kiinnostavissa asioissa. Paljon muutakin tehtiin tuolla ja edelleen elämässä on muitakin asioita, mutta tämä kisajuttu on nyt kieltämättä paljon mielessä. Ja tietysti näillä blogin sivuilla keskitytään siihen. 

Ehkä täältä joku saa jotain vinkkiä vaikka miten voi matkustella ja silti pitää huolta (enemmän tai vähemmän) ruokavaliostaan ja treenaamisestaan.

Matkusteluhan näin kisojen alla on monella pannassa. Se tietenkin asettaa vähän mutkia matkaan, kun pitää suunnitella ja varautua monenlaiseen. Mutta tämäkin asia on täysin kiinni

Asenteesta!

Ja pitäähän niitä haasteita olla. Ei muutu tylsäksi hommat:)

Mutta ei tämä matkustelu tähän lopu. Ensi viikolla lähdetään Rovaniemelle!

Siellä on taas ihan normaali kerrostalo kolmio käytössä, joten ravintoasiat ovat astetta helpompia hoitaa. Sukulaisia ja perhettäkin näkee vain kerran, korkeintaan kaksi vuodessa nykyään. Ja tiedetäänhän me jotka tähänkin ikään ovat selvinneet, että mikä elämässä oikeasti on tärkeää. Se voi tarkoittaa eri ihmisille vähän eri asioita, mutta sehän taitaa lähes kaikille loppujen lopuksi ja totuuden nimissä olla se, mitä vähän ennen viimeisiä hengenvetoja kaipaisi lähelleen ja ympärilleen. Tai mitä kuvittelee kaipaavansa eniten. Tai mitä olisi halunnut tehdä enemmän. Eikä se taas kovin monelle ole käteinen, ura tai edes bodykisat.

Mutta tänä kesänä juurikin treenaus, ravinto ja kisat ovat mielessä paljon. 
Se EI ole missään vaiheessa unohtunut.

Huh.

Siinä tuli matkakollaasia ja filosofiaa taas, ensi kerralla ihan jotain muuta.

Nyt vähän palautumista treeneistä, megalowkarppausta ja illalla Solanaan tekemään deltoiduksia. Sinne oli tulossa uusi vatsalihaslaitekin, jokohan se olisi asennettu ;)

Suosittelen muuten Solanaan tutustumista kaikille jotka paikalle pääsee. Vaikka Helsingin vierailun aikana jos asuu muualla? On nimittäin valikoimaa ja laatua siellä laitteissa ja miljöössä muutenkin. Parit Precoritkin on siellä:)

 Toiveikasta torstaita kaikille! Kiitos kun luette!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti