sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Hiilaritankkauksen hinta maksussa



Aurinkoista Sunnuntaita!


              



Tänään näyttää olevan hellettä ja pilvetön taivas. Matkalla salilta kotiin, Hakaniemen torin läpi kävellessä meni noin viisi kertaa kauemmin kuin tavallisesti. 

 

Kojuja oli vieri vieressä ja ihmisiä vielä paljon tiheämmin. Yritin väistellä ja sukkuloida tieni lajitovereiden hitaan, aaltomaisesti vellovan meren läpi ja lopulta annoin periksi ja annoin ihmismeren virran kuljettaa itseni hitaasti ratikkapysäkille. 

Oli leppoisa hetki se:) 

Yleensä on viime aikoina ärsyttänyt kun on ihmisiä edessä estämässä tahtiani.. johtunee dieetistä. Eilinen hiilarimäärä varmaan antoi serotoniini-endorfiini-dopamiini akselilla mielelle rauhaa niin paljon että sitä riitti tähänkin alkuiltapäivään asti.

 


Eilen syödyt patongit, sämpylät, murot ja karkit kyllä näkyivät. 

Jo eilen illalla. 

Aamulla oli naamakin kuin turvonneella majavalla. 

Tuo turvotus vain painottuu itselläni kaulan yläpuolelle:)

On se vähän vieläkin. Kardio tuntui kuitenkin todella kevyeltä ja helpolta kun glykogeeni varastot olivat piripintaan asti täynnä ja ylikin.. Vatsalihakset ovat nesteen saartamat ja uponneet pinnan alle. Kyllä ne muutamassa megaKetoosi-päivässä sieltä taas tulee esiin (pakko), mutta olipahan henkien taisto eilen..

Kaikki tehty työ oli mielessä kun lapoin hiilaria kurkusta alas.. 

 Kun rapea patonki rouskui suussa ja muuttui pehmeäksi ja niin hyvän makuiseksi pullamössöksi, kyselin samaan aikaan pääni sisällä koko ajan itseltäni, oliko kaikki vaiva nähty turhaan.

Siis kun nyt sillä tavalla kylmästi "sabotoin" kaiken.. 

Ei kai.. Vai oliko sittenkin.. No ei. Mutta mitä jos.. 

Tiesin sen kyllä, ettei yksi päivä voi kaataa koko projektia kun kisoihinkin on vielä aikaa. Mutta kyllä hirvitti. Ja samalla maistui niin hyvälle. Helvetti ja taivas yhtä aikaa. Maku ja ruuan rakenne ja tuoksu aiheutti nautintoa ja suurta mielihyvää ja samalla koko kevään ja kesän jatkunut kallis ja paljon uhrauksia vaatinut elämäntapa ja saavutetut päämäärät tuntuivat romuttuvan, pirstaloituvan ja taantuvan olemattomiin.

Jatkoin urheasti. Koko ajan epäillen itseäni, että eikö tässä pitäisi jo joku raja tulla vastaan.. Tulikin lopulta. Menin sitten nukkumaan yhden aikoihin ja samalla peläten mitä huominen (eli tämä päivä) tuo tullessaan..

Turvotusta. Sitähän se. 
(en laita kuvaa)

 Mutta myös täyteläisyyttä lihakseen.
(en silti laita kuvaa:)

Se toi myös energiaa ihan uudella tavalla. Ajatus olikin tehdä tänään pitkä kardiosessio, mutta kun olin karppaillut niin kauan, en enää muistanut kuinka paljon energiaa hiilareista tulee, ja toivoinkin vain että jaksaisin edes sen puoli tuntia. Mutta kuten alussa totesin, kardio tuntui valtavan helpolta. Katsoin Suuntoa ja oli ihan silmän räpäyksessä mennyt 45min ja 325 kaloria. Päätin, että jatketaan sitten jos tämä onkin näin helppoa. Tunti. Ajattelin, että jätetään tähän, kohta alkaa palaa pelkkää lihaa energiaksi. Lopulta tein n.67min kardion ja lopetin heti kun suunnossa luki että on kulutettu 444 kaloria.


Asiaa auttoi sekin, että tv:stä tuli Pawn Stars, joka.. 


..viihdyttää ja kiehtoo minua oudolla tavalla ja saa ajan kulumaan nopeasti:)



Sitten vielä kaulitsin Solanan lattiaa vatsalihasrullalla 50 toistoa, tein jalkojen nostoja n.100kpl ja vielä 10 minuuttia vartalon kääntöjä keppi hartioilla.. kun se vartalonkääntölaite ei vieläkään ollut siinä missä se aina ennen on ollut.



Sitten pohjelaitteessa seisoma-asennossa n.100 toistoa. Aloitin 80kg:lla, siitä vähentelin niin, että jaksoin aina tehdä 15-20 toistoa. Tauot sarjojen välillä korkeintaan 30 sekuntia. Lopulta pakassa oli kai 30-40kg. Sain hyvät poltteet aikaan ja pientä pumppia pieniin pohkeisiini ja parit verisuonetkin vaivautuivat niiden pintaan sykkimään.

Hyvä treeni. 

Vaivaton ja tehokkaan tuntuinen.

Turpoaminen jatkuu vielä varmaan huomenna, mutta kardiota tehdään paljon ja lihastreeniäkin. 

Illalla taas Solanaan selkää trimmailemaan.


Siihen asti,

Leppoisaa sunnuntain jatkoa!



1 kommentti:

  1. Loistava blogi, vaikka oma laji ei ole sama niin silti innolla olen jo pari tuntia lukenut!

    VastaaPoista