sunnuntai 4. elokuuta 2013

Kisaviikko: Ravinto ja sen ongelmat ratkaisuineen.

Tasan viikko karsintoihin.

Ensi viikon lauantaina sitten taas Tampereelle. Ei olekaan tullut käytyä siellä kuin ohimennen sitten -06 jälkeen, kun minulla oli noina vuosina sielläkin osoite. Oikein miellyttävä kaupunki:)

...

Nyt on sitten nostettu hiilareita melko vaivattomasti sinne 100-150g /päivässä luokkaan. Alkaa täyttyä paikat pikkuhiljaa.. Pitkin päivää aina pääsee tietysti ihon alle nestettä, mutta kun aamuisin on katsonut kuntoa niin aika tiukkana on pysytty. Niinkuin pitääkin.

Nythän vettä juodaan ihan normaalisti, hiilareitakin tulee kohtuullisesti ja suolaa menee tänään vielä n.2g, joten eihän sillä vedellä ole fysiikan ja kemian lakien mukaan muuta paikkaa mennä kuin solun ulkopuolelle ja ihon alle. 

Niin kyllä sitä lihassolussakin toki alkaa olla kivasti, mutta siis tällä suola, hiilari ja vesi koktaililla vesi löytää selkeästi aina päivän mittaan ihon alle. Tärkeintä on tarkastella kuntoa aina aamuisin kun vatsa elimistö on prosessoinut edellisen päivän hiilarit ja muut ravintoaineet.

Sitten kun huomenna suolan määrä on alle gramma ja siitä edelleen vähennetään kisapäivää kohti, syödään kuivia hiilareita ja ihan loppuviikosta vähennetään myös veden saantia, on todennäköistä ja toivottavaa, että vesi pysyy lihassolussa ja urheilijan keho on lavalla tiivis ja ihon alla ei paljon vettä ole.

Tämän viikon ravintosuunnittelu on ollut todella haastavaa, mutta ne haasteethan on olemassa sen takia, että ne voitetaan. Ei ole muuta mahdollisuutta.


Kun tajusin käytännön tasolla, että...

- loppuviikon suolamäärät tulevat olemaan todella pieniä 
-nestettäkään ei saisi paljon olla 
-kuivaa hiilaria (ei paljon nestettä) pitäisi olla 
-ja kaliumia 
-rasvaa ei kauheasti (omega kolmosia paljon!)
-proteiiniakin jostain
-turvotusvaaran takia ei kotimaista viljaa 
-ei maitotuotteita 
-ei kreatiinimonohydraattia

-eikä siis suolaa

..alkoi tulla pieni paniikki, että mitähän pitäisi sitten syödä! 

Otin syvään henkeä ja istuin Googlen ääreen. 

Fineli ja monet foorumit ovat tulleet tutuiksi tässä:)


Nämä muodostuivat ratkaisuksi (muiden muuassa):

 Tässä makua kanaan ilman suolaa

BTW: kaupassa kaikissa ilman lisäsuolaa olevissa kana/broileripaketeissa lukee: Suolaa 0g. Fineli kuitenkin kertoo, että sadassa grammassa on 150mg, joten kanaa saa mennä siis korkeintaan pari sataa g päivässä loppuviikosta.

Kanan kanssa alkuviikosta saa lisäkkeissä ja hiilareissa vielä olla vettä, joten valintani on ruskea riisi, valkokaali ja vesimeloni. Jälkimmäisessä on vähän fruktoosia, joten ei aleta mässäilemään. 



Sitten kun on aika ottaa kuivia hiilareita, ja kun ei saa olla kotimaista viljaa, ratkaisu on nämä Friggsin suolattomat riisikakut. Prismasta 1,79€ / 130g pakkaus. 
Hiilaria on yli 90g/pakkaus. Suolaa alle 100mg / 100g.




Viimeksi 90-luvulla on tullut ostettua pelkkää hiilaria pussissa, tässä sitä nyt on. 

Kuivaa hiilaria (jota tietty pitää pieneen määrään vettä sekoittaa) eikä ole kotimaista viljaa. Tällä on helppo tarkistaa päivän hiilarimäärät optimaaliselle tasolle. Vitargoon ja Palatinoosiin ei nyt enää ole varaa, joten perusmaissimaltodekstriini saa kelvata. Ja kelpaahan se! Dekstroosi on periaatteessa hyvä ja nopea, toisaalta nostaa verensokeria sikamaisella teholla ja aiheuttaa turvotusta, joten se jäi hyllyyn. Leaderin maltodekstriini Prismasta 6,50€ /kilo.






Ilman kreatiinia en kuitenkaan aio olla. Siksi ostin tätä. Kreatiinipyruvaatti on tutkimusten mukaan yksi tehokkaimmista kreatiineista, nostaa enemmän voimatasoja ja energiaa kuin monohydraatti ja se alkaakin pikkuhiljaa yleistyä monissa tuotteissa. 

Pyruvaattihan on se molekyyli joka siirtyy sitruunahappokiertoon energian raaka-aineena (hajotettu glukoosista), ja tehostaa monien tutkimusten mukaan kreatiinin vaikutusta. Kreatiinipyruvaatilla on myös havaittu kiinteyttävää vaikutusta kun monohydraatti siis tunnetusti turvottaa. Hintaa tälle purkille oli sitten yli 35€.. huhuhuhuhuh.







Sitten pitää olla proteiinia, jossa on mahdollisimman vähän suolaa. 

Ratkaisu: Scitec 100% Whey Protein

Tässä nyt on 43mg / 30g annos. Protskua siinä on tuo 22g. Tässä on sitten hiilaria 3,8g skuupassa, mutta nykyisen hiilarin päiväsaannin joukossa se ei tunnu missään. 

Katsoin tuota Sodium eli natrium-määrää muista protskuista joita on hyllyssäni, niin liikaa oli.. 

Esimerkiksi niinkin laadukkaassa jauheessa kuin Platinum Hydro-Wheyssa oli uskomattomat 255mg / 30g skuuppa! 

Carnivorissakin on vain 44mg, mutta siinä on sitten kreatiinimonohydraattia, joka on siis minulla nyt pannassa. 

Oli siis pakko taas marssia itiksen Fitnesstukkustoreen ja antaa niille vähän rahaa.. joka muuten on sellainen luonnonvara joka on ehtynyt jo kauan sitten ja on uhanalaisten lajien listan kärkipäässä.


Lisäksi on sitten rusinoita ja banaania ja ruskeaa riisiä ja muuta pientä sopivaksi katsottua ainesta pitämässä elämää ja riittäviä makroravinneainetasoja yllä.


Energiaa on riittänyt megakarppailuaikoihin verrattuna loistavasti. Kardiot sujuu kevyesti ja olo on hyvä. 


Nyt taas on edessä Solanan seesteinen ympäristö. Tänään on vain yksi treeni, koska keho on kertonut parin päivän ajan että anna jo vähän palautua rääkistä.

Annan tämän illan.

Nyt kuitenkin mennään tekeen kardio ja sen jälkeen rintatreeni.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti