sunnuntai 18. elokuuta 2013

Kisa-analyysiä ja End of Chapter

Kisoista on tasan viikko. Flunssa on ollut päällä jo ennen kisoja, mutta sain sen pidettyä kurissa viime sunnuntaihin asti; Useita grammoja c-vitaa, sinkkiä, echinaforcea, multivitaa ja muuta.. Saattoi olla "vähän" ylikuntoa treenikaudelta ilmassa. Mutta palauttelut jatkuu..



Analyysia kisoista:

Kunto oli hyvä ja tukijoukot loistavat, mutta juuri ennen lavalle menoa tapahtui jotain.

Sami Maaniemi oli pientä hetkeä aikaisemmin sanonut, että edellisenä päivänä edellisissä karsinnoissa, joissa siis oli Men´s Physique sarja ensimmäistä kertaa Suomessa, oli osallistujat tehneet tiukasti IFBB.fi -sivuilla esiteltyjä poseerauksia.

Ifbb:n vihjeet poseihin. Hyvin lähellä klassista bodausta ovat nämä asennot.



Itsehän olin katsellut lähinnä Pro-kisoista USA:sta mallia, jolloin olin ottanut mallia astetta "rennommin" elkein suoritetuista poseerauksista. 

 





Tämä asia ei kuitenkaan uponnut ymmärrykseeni kuin vasta juuri kun edellinen kilpailija oli astellut lavalle ja teki poseerauksiaan. Tajusin, että nyt pitää äkkiä muistaa miten ne "viralliset" poset meni! 

Sitä sitten mietiskelin vielä siinä lavallakin, ja olo lievästi sanottuna aika epämukava;)

Kaksi kertaa kilpailun aikana tuomaristostakin kuului lämminhenkisen isällinen kommentti, että voisiko numero viisi laittaa jo sen käden lantiolle:) lisäyksenä vielä, että säännöissäkin niin kehotellaan. Muistin säännöt aikalailla ulkoa, ja kisojen jälkeen äkkiä tarkistamaan. Säännöissä luki: "Kilpailija näyttää fysiikkansa edestä, vasemmalta sivulta, takaa ja oikealta sivulta, jossa hän voi pitää kättään esim. lantiolla."

Noh. Tuossahan on aika vahvasti konditionaalia käytetty, eli ei olisi siis "pakko" pitää kättä lantiolla.

Mutta eipä tässä muut selittelyt auta. Lajiin kuuluu sellainen lehtien sivuilta tutun hymyn ja ilmeen käyttö, ja siihen hommani kaatui. Posejen lisäksi.

Muistan lavalla käskeneeni itseäni hymyilemään, mutta muistelin koko ajan myös noita muita asioita ja korjailin posejani koko ajan ja olen melko varma, että nämä asiat summattuna yhteen, ei lopputulos eli esiintymiseni olisi ansainnutkaan yhtään korkeampaa sijoitusta kuin 7.

Ja kuusi parastahan meni finaaliin..

Tämä oli aivan oikea päätös tuomaristolta. Onnittelut voittajille. Ja itseänihän vain tässä voin syyttää, koska muut tekivät noita haettuja poseja ihan luonnostaan. Tapojeni mukaan, olin taas lähestynyt asiaa jonkin mutkan kautta:)



Tämän blogin lähestymistapa tulee muuttumaan hiukan kun tuo tavoite kilpailuista on nyt saavutettu (vaikka menikin miten meni).

Huomenna alkaa taas opiskelut ja muiden hommien hoitelu, mutta varmasti jatkuu myös treenaus ja blogin osalta mielenkiintoisten lisäravinteiden ja muun asiaan liittyvien aiheiden käsittely.




Aurinkoista sunnuntain jatkoa!

Huomenna jatkuu myös salitreenit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti