sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Syksyn massakausi vaihtuu recompiksi

Sunnuntai 20.10.2013 AD


Pienehkö eli kohtuullinen massakausi kesän helteiden jälkeen alkaa olemaan takana päin.

Kaloreita on mennyt päivittäin keskimäärin 3500 kpl. Alimmillaan noin 2500 ja muutamana päivänä jopa noin 5000 kaloria on kaadettu koneeseen.

Paino oli kesän kisojen aikaan noin 75kg ja tänään salilla vaa'an viisari kertoi että tällä hetkellä painoa on 88 kiloa.

Siinähän on toki nestettä ja rasvaakin kerrytetty, mutta epäilen että lihastakin on ihan kivasti tarttunut runkoon. Penkissä kympin sarjat 160kg:lla tuntui pari päivää sitten kovin kevyeltä;)

Harmittavaa asiassa on, että minulla poskiin kerääntyy liikaa massaa:) Vatsalihaksetkin vielä näkyy ihan ok kun jännittää, mutta naama on kuin taikinaa. Prkl. Tällaista tämä on kun geenejen armoilla vielä mennään vaikka vuosiluku on jo tulevaisuudesta.. Siis kun muistan 1900-luvun loppuvuosina ajatelleeni että kun on 2000 ja jotain niin lennellään autoilla pitkin kaupungin ilmatilaa salille. Ja säädellään terveyttä ja perimää miten vaan. Mutta ei niin ei. Vieläkin se rasva ja neste kerääntyy päähän:)

Muttamutta..

Nyt on siis recompin aika. Recomposition. Eli yritetään vähän muuttaa rasvaa lihaksi tai ainakin poistaa vähän rasvaa ja nestettä mutta kuitenkin niin ettei menetetä vaivalla hankittua lihaa. Eli maltillista ja ei niin tiukkapipoista kalorien tasausta on ohjelmassa kai joulun tienoille tms..

Huomenna jatkuu taas kouluhommat ja musajutut ja piti siis recomp-hengessä keksiä ruokaa, jota voi syödä kylmänä ja ottaa mukaan noille parhaimmillaan/pahimmillaan yli 12 tunnin poistumille kotoa.

Protskupatukoilla, ravintoloilla, ateriankorvikkeilla ja sheikeillä selviäisi ihan hyvin jos olisi ziljonääri.

En ole. 

Tein siis n.3,2kg ruokaa, jota voin ottaa mukaan kylmäkassiin kylmäpatruunoiden sekaan.

Tässä suunnitelmaa..

Täysjyväpastaa ja Carbonara juustopastaa
Hernemaissipaprikaa 
Fetajuustoa
Curry/indiamauste Naga Jolokia-chilikanaa
Helmitomaattia

Tein satsin niin, että siinä on 8-9 päivän ruuat evääksi.

Annos painaa 392g ja se sisältää:
Proteiinia 62g
Hiilaria 63g
Rasvaa 12g

Tällaiset makroravintoainesuhteet auttavat recompissa.

Massakaudellahan taisi mennä hiilaria ja rasvaa jonkin verran enemmissä määrin protskuun verrattuna. Ja menikin, koska lasken edelleen tarkkaan mitä koneeseen tulee laitettua.
Sellainen tapa jäi päälle kesästä. En tiedä miten olen aikaisemmin pärjännyt:)




Fu*k. Taisin unohtaa laskea tuon Carbonaran tuohon sekaan.. 

Noh..

Lisätään sitten n.13g hiilaria jokaiseen eväsannoksen hiilarimäärään ja pari grammaa protskuun. Ei ole niin tarkkaa kun lähestytään vuoden pimeintä aikaa;)

Kunhan on tarpeeksi hiilaria, että tajuaa riittävästi modernia fysiikkaa ja integraaleja. Ja tarpeeksi protskua, että pysyy liha rungossa. Ja sopivasti niin, ettei kone kerää vararavintoa liikaa naamaan ja vyötärölle:)

Jalkoihin alkaa tulla muotoa vähän ja Sami Maaniemikin tokaisi tuossa megaplussakauden lopulla että: "Johnnyhan turpoaa kuin kehonrakentaja". Viittasi kyllä epäilemättä yläkropan kehitykseen.

Salilla on käyty aika lailla päivittäin. Nyt tahti vähän hidastuu, on siis senkin puolesta hyvä idea kohtuullistaa energian saantia.

Tarkoitus on kuitenkin 3-5 kertaa viikossa ehtiä treenaamaan.

Ihan hyvä kun tällä tavalla jaksottuu tuo treenaus, eli tulee kevyempiä kausia väliin niin saa keho erilaista stimulusta. Ei pääse sitten tottumaan tilanteeseen ja lopettamaan kehitystään.


Harvoin on nyt ehtinyt tätä blogiakin kirjoitella. Kiireet edelleen jatkuvat ja tahti taitaa vain kiihtyä, mutta pitää aina välillä käydä juttelemassa täälläkin. Kivaahan tää on. 

Kiitos kun luette ja hyvää syksyn jatkoa!









1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen projekti. Ehkä tästä saisin omaankin treenaamiseen (ja ruokavalioon!) lisämotivaatiota.

    VastaaPoista